fbpx
Meni Zapri

Zaščita pred žuželkami v stanovanju

Zaščita pred žuželkami v stanovanju

Zaščita pred žuželkami v stanovanju z nakupom in vgradnjo komarnikov v podjetju MI OKNA

Zaščita pred žuželkami v stanovanju je iz leta v leto bolj iskana. Pomlad prinaša toplejše in prijetnejše temperature. Narava se prične ponovno prebujati, hkrati z njo pa se prebudijo tudi žuželke. Ta vrsta živali je za naš ekosistem izredno pomembna, saj je zaslužna za približno tretjino svetovnega pridelka hrane oziroma rastlin, ki jih opraši. Nekatere izmed njih s svojim delovanjem tudi reciklirajo hranilne snovi, kar omogoča kroženje snovi v naravi. Kljub pozitivnim lastnostim pa imajo žuželke tudi precej negativnih lastnosti, od zajedalstva pa vse do prenašanja povzročiteljev bolezni.

Žuželke

Komarji so vrsta žuželk, ki za svoje razmnoževanje potrebujejo tudi obroke krvi. Slina komarja, ki se na gostitelja prenese z ugrizom, lahko povzroči nadležno srbenje in izpuščaj. Poleg tega pa so velik dejavnik razširjanja mikroorganizmov, ki povzročajo bolezni.

Muhe so velike povzročiteljice bolezni, saj na svojih telesih prenašajo tako patogene organizme, kot so glive in bakterije, kot tudi prebavne in podkožne parazite. Ker oblezejo prav vse, s stvarmi, ki jih s seboj prenašajo, okužijo našo hrano.

Čebele, ose in sršeni so skupina živali, ki so sicer najbolj pomembne za obstanek človeka, saj ob nabiranju nektarja oprašujejo rastline, vendar pa imajo tudi eno slabo lastnost. Kadar se počutijo ogrožene, boleče pičijo, kar je za nas ljudi zelo neprijetno, za tiste z alergijami pa celo zelo nevarno.

Med prezračevanjem z odpiranjem oken lahko v naša stanovanja zaide precej žuželk. Ker pa so žuželke kljub negativnim lastnostim za nas izredno pomembne in ker nam je pomembno tudi naše zdravje, se v boj proti žuželkam ne podajajmo s pomočjo kemije. Na voljo so nam številne, zdravju neškodljive rešitve. Ena izmed njih, ki žuželkam preprečuje vstop v naše stanovanje, je vgradnja komarnikov na okna, balkonska vrata ali panoramske stene.

Enostavna zaščita pred žuželkami v stanovanju z vgradnjo komarnikov

Komarniki so trajen dodatek, ki nas na zdrav način obvaruje pred žuželkami. Izdelani so namreč iz aluminijastega okvirja in vzdržljive, na vremenske razmere odporne mreže iz steklenih vlaken. Z izbiro posebne antialergijske mreže pa nam omogočajo tudi precejšnjo zaščito celo pred cvetnim pelodom.

Izbirate lahko med različnimi izvedbami:

🦟 fiksni komarnik,

🐝 rolo komarnik,

🐜 plise komarnik,

🦗 drsni komarnik in

🕷 samozapiralna komarnik vrata.

Vse izvedbe komarnikov se izdelujejo po meri.

Več informacij o komarnikih si oglejte stran KOMARNIKI.

Nasvet:

Če dobavo in vgradnjo komarnikov načrtujemo in izvajamo že v fazi menjave stavbnega pohištva, jih lahko integriramo tudi v zunanja senčila.

Dobava in vgradnja komarnikov

Dobava in vgradnja fiksnih komarnikov

Zaščita pred žuželkami v stanovanju s fiksnimi komarniki MI-OKNA
Dobava in montaža fiksnih komarnikov MI-OKNA

Dobava in vgradnja rolo komarnikov

Zaščita pred žuželkami v stanovanju z rolo komarniki MI-OKNA

Dobava in vgradnja plise komarnik vrat

Zaščita pred žuželkami v stanovanju s plise komarnik vrati MI-OKNA
Plise komarniki MI-OKNA

Dobava in vgradnja samozapiralnih komarnik vrat in rolo komarnika

Samozapiralna komarnik vrata in rolo komarniki MI-OKNA

Najboljša dobava in vgradnja stavbnega pohištva v Škofji Loki in okolici! Okna, vrata, senčila, komarniki MI-OKNA.

Matej Ivanušič s.p.

Cesta talcev 10

4220 Škofja Loka